Fantasyhistorien del 1

En häst red snabbt in på borggården och en man klev av hästen och sprang in i den stora tronsalen, han hade nyheter med sig, STORA NYHETER, Ja dom var faktiskt så stora att de krävdes tio man för att bära in dom i slottet. Men när dom väl var på plats så kunde den äldste börja läsa.. Han harklade sig.. han harklade sig igen.. innan han tog ett djupt andetag och började läsa... SAGAN OM IDIOTERNA FRÅN HÅLAN... Jaa vilka va dessa idioter? och vad är egentligen en håla? Ja dessa mysterier kommer sakta men säkert redas ut och tids nog kommer ni få veta.. Kung Wiberg satt på sin tron och njöt av en fin årgångscola samtidigt som han bröt ut i ilska!! "AAAAAAAARRRRRRGH" han hade nämligen förlorat en av sina kära guldgruvor till rebellerna från norr.. Han hade dessutom haft många motgångar senaste tiden.. Han råkade halshugga pizzabagaren utan att inse konsekvenserna med de då ingen annan i hela kungariket kunde baka Capriciosa...  Jaaa nu var de stekta fläsket verkligen kokt eller va de kokta fläsket stekt? när den kunglige hovnarren Whiggern PJ inte ens kunde få han glad. Trots sina försök att dra skämt om enkla bönder och jättar. Nää de va verkligen ingen bra morgon! Wiberg steg upp och gick mot slottstornet där den gamla GALNA damen Madam Fia bodde. Hon kunde visst trolla och äta en och en annan groda.
VÄLKOMMEN! sa madam Fia med en sån där läskigt kuslig röst..
Åh du store madam! Jag behöver din hjälp. Sa Wiberg
Du vet att de kostar! sa Fia då med en lite läskig blick
Jag kan betala, de vet du sa Wiberg men drog sig även till tanke att Fia endast brukar acceptera en del konstiga betalningar som 1000 flugvingar, en rosa ponny och ett öga från en enhörning. Men den här dagen hade Fia andra ideér!
GE MIG EN MUNK! och inte vilken munk som helst! Utan Pastor Munkman Simon Orädd! Jag har planer för den mannen! och i utbyte ska jag ge dig Orcher!
De ska ordnas! Sa Wiberg, som helst inte ville va i närheten när Madam satte sina klor i munken.
Vi har en deal! sa Fia och dom båda skrattade sådär elakt som bara elaka personer kan göra! tills Fias löständer ramla... Men inte sluta dom skratta för de! Då skrattade Wiberg, Madam Fia och tänderna. HAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAH!
Wiiberg lämnade sedan Madan Fias torn för att ringa till sin gode vän Saruman med sin burktelefon (Ni vet en sån där telefon där man pratar i en burk med en lina till den man pratar med) Han sa sedan till Saruman att leta upp Munkman Orädd och att han ska föra honom till Wibergs stora slott!

I en anna del av kungariket odlade denne Orädd Munkman sina tomater och höll samtidigt på att bli paranoid av alla fåglar som flög omkring och förstörde för honom! -GUD! VARFÖR! HÖR MIN BÖN!! och just då stegade en man in på klostret  med en minifläkt! De va Kapten Sham! Munkman Orädd jag kan fixa biffen! och så starta han minifläkten och sprang runt i grönsakslandet! och javisst! de flög tomater, gurkor och pumpor ÖVERALLT och även fågelfjädrar! När han gick loss med fläkten och tillsist när de va färdigt så låg allt där i en enda stor gegga!
FIXAT! Hojjtade Kapten Sham medans Pastor Munkman Orädd grät förtvivlat.. Hans dröm om att bli vegetarian hade ännu en gång krossats!...

Fortsättning Följer

Alternativ 3

Spinoff Alternativ 3

Klockan ringer och ungarna springer ut på skolgården! Lille Simon Orädd plockar fram sin gameboy och börjar spela tetris då han planerat slå sitt rekord på 3 poäng! De är dessutom svårslaget eftersom han oftast bara kommer till 2 poäng så nog får han kämpa allt! 1 poäng....2poäng.... GAME OVER!! NOOOOOOOOOO! skrek nu Simon sådär som Darth Vader i Star Wars filmerna! och kastade iväg sitt gameboy............. rätt i huvudet på Wiiberg!! en av skolgårdens bullys och tuffa killar! AAAAJJJ! röt han till och vände sig om för att se vem som kastat detta gameboy i huvudet på honom.. Han ser då endast ett par fötter sticka fram under en buske som skakade så att bladen höll på å trilla av.. Wiiberg sa då högt det hemliga kodordert! BRRRAAAASHKUSHA!! och hans cooooola gäng dök upp ur tomma intet! Den lille Kapten Sham som även nu hade ett träben (en del människor tror faktiskt att han föddes med de), David Hasselhoff och Bert-Ola en storväxt lantis som fick agera musklerna i gänget då han inte var alltför smart. De fyra skulle nu ge Simon Orädd spö så han inte kunde stå upp sen! för de va Wiibergs plan.. Men de dom inte räknade med var att den lille insektsintresserade Mr Stefano som jaa heter Mr Stefano även som barn för hans föräldrar inte kom på nåt bättre namn till honom när han föddes.. höll på och bära runt på sin samling med bålgetingar i en burk och precis snavat på en sten och tappat burken som föll på marken framför de cola gänget och getingarna var inte sen att anfalla den och börja jaga dem runt skolgården! En hel del AAAAAAJ och svordomar kunde höras, så en gammal tant som gick förbi tyckte dom va ohyfsade och började jaga dom med sin käpp ty nu skulle de ha pisk!

Simon Orädd där bakom busken såg då Mr Stefano som en bra person att umgås med och tänkte att de två kunde bilda ett gäng som skulle stå upp mot dom coola! och även imponera på brudarna så dom skulle få dejter till skolbalen!

Plötsligt ringde klockan och dom skulle inte på lektion igen..

Den här historien utspelar sig i ungdomens år för några utav yoyoyostory karaktärerna så en del av de yngre kommer inte förekomma här.. men en hel del nya kommer garanterat att dyka upp.. Livet runt och omkring den här skolan är full av upplevelser och spektakel , matkrig och tuggummi i håret!

Fortsättning kan följa

// Författaren

Alternativ 2

Namnlös  Alternativ 2 - Spinoff

De hela började när träden började leva dom tog sina rötter och gick! och lämnade endast ett ökenlandskap efter sig... Fåglarna som en gång kvittrade försvann också eller föll döda ner till marken.. och till och med kackerlackorna försvann! Jaa de här handlar ju förstås om Mr Stefanos trädgåd! och inget annat, inte ens maskarna stannade tack vare denna misskötsel och vart var Mr Stefano? Ja han satt i ett torn någonstans tillfångatagen tillsammans med halva befolkningen! Wiiberg hade slagit sig ihop med Saruman och tillsammans skulle dom ta över hela världen med sina orcher och urukhais! Dom är även nära att lyckas och hjältarna som vill hindra dem är påväg att ta slut! Dom sitter antingen inlåsta eller ligger begravda på kyrkogården eller jaa lite var som helst.. Men visst finns de ljus i denna lilla värld också?

Gösta Orädd gick för tillfället som lärling hos den gamla Kapten Sham som gjorde lite allt möjligt för att slippa undan orcherna! Kaptenen hade egenhändigt byggt en luftballong som nästan direkt störtade när den kommit upp i luften då Orcherna sköt iväg varandra med katapulter och gjorde stora hål i ballongen.. Som puttrade iväg och landade nånstans i bortre mongoliet! Vilket upprörde mongonlerna som skicka tillbaka Kapten Sham lika snabbt som han kommit dit, dom tryckte ner han i en kanon och avfyrade! och han flög i luften och gjorde ett sånt där ljud som bara långben kan göra i tecknade serier ni vet?

Ja de fanns trots allt en liten motståndsgrupp bestående av Kapten Sham, Gösta Orädd och apan Larsson, även fast dom inte visste om de än! Deras enda chans till frihet i denna värld stog till att dom tog sig fram till slottet där Saruman och Wiiberg höll hus och besegra dessa två. Men först skulle dom behöva en magiker och att hitta en sån är inte lätt i dessa tider! Dom flesta har fallit offer för trollfötter och kunskapen med dem.. Men kanske kan dom hitta en?

På vägen till slottet fylls denna trio på med fler personer på resan och klosternisse alias han som gått i kloster och blivit munk kommer predika! (Simon Orädd)  Han tror tyvärr att yttersta dagen är kommen men försöker alltid sprida en droppe ljus där i världen! Med sina HALLALUJA! och PRISAD VARE GUD! som kommer bli hans catch frases!

Alternativ 2 är de här! och den kanske får en fortsättning! vem vet..

// Författaren

Alternativ 1

Prov Historia - Spinoff 1

Madam Fias Flygande Ciruks

Långt inne i dom djupaste av djupa träskmarker, ni vet där saker sjunker ner i marken och försvinner! Där satt nu en liten groda om funderade över livets stora mysterier! Varför är flugor goda? Vem är egentligen stålmannen? och varför är jag grön? ja som ni ser borde alltså grodor i träskmarkerna MEN de finns även andra där ute, folk som jobbar på en liten cirkus som knappt har några besökare.. en cirkus som inte betalar ut några lönen.. en cirkus som lever på att dess artister är skyldiga ägaren pengar..... JA detta är "Madam Fias Flygande Cirkus" Hur nu cirkusen kan flyga är säkert en fråga som ni alla ställer er och den ska jag givetvis även svara på! DEN KAN INTE FLYGA! Men Madam Fia hoppas på fler besökare genom namnet! Dessutom ryktas de i vissa kretsar om att hon är en häxa och gömmer en kvast nånstans som hon kan flyga på, så visst Madam Fia kan flyga med absolut inte cirkusen. Om ni fortfarande läser historien nu så kan de vara försent att vända om ty ni kan bli satta i straffarbete av Madam Fia, jo jag närmar mig nu hennes barack, en liten blå sak på två hjul som hon bor i tillsammans med 99 katter, en spåkula, en bok som ingen får läsa och en gammal grävling som hon matar med roadkills. Grävlingen använder hon även som hot mot sina anställada eftersom den är lite större än en normal grävling jaa för att vara exakt 4 gånger så stor med ett par sabeltänder. Så visst verkar denna Madam Fia vara en snäll dam?... jaa när hon inte spottar på sina anställda och hotar dom för sitt eget nöjes skull...så vilka är nu så dumma att dom jobbar på denna (ej flygande) cirkus? eller ska vi säga "står i skuld till fia"

Kapten Sham: Lånade pengar av Fia till en båt med ett hål i, så båten sjönk ganska snabbt! och Fia krävde in sin skuld och satte den gamle kaptenen i bojor.. Dock inte utan kamp! Kapten Sham stred länge och väl med sitt träben men kunde inte försvara sig mot alla katter som Fia kastade på honom.. lite svårt och andas när man ser ut som en hårboll och han svimma..

Mr Stefano: Sålde under en lång tid mjölk av diverse slag till Fia, men hon upptäckte att den ibland kunde vara lite konstig och krävde pengarna tillbaka. Mr Stefano försökte du förklara att mjölkning är en konst! och kan ej mätas i smak och pengar! och en massa andra saker som ingen orkade höra... Så Fia erbjöd han ett jobb som mjölkare på cirkusen och han va fast!

Larsson: Hamnade på cirkusen i egenskap av att han va en apa och en apa behövs ju?

Wiiberg och Pizzabagaren : Råkade en dag krascha med deras flygande badkar i cirkustältet när dom bråkade om att de va för lite svamp på en capricciosa..

Simon Orädd: Är faktiskt en av få som sökt jobb på cirkusen! han såg att dom behövde en kraftkarl och sökte jobbet! kraftkarl eller inte... han fick jobbet i brist på andra sökande och är faktiskt en av dom som trivs bäst på cirkusen.

Dagar på en cirkus ute i träskmarkerna kan vara ganska händelserika ibland dyger en muterad fågelspindel upp och käkar upp halva tältet och ibland bryter någon ett ben eller två..
Olyckor kommer sällan ensam och misstag händer ofta på denna cirkus! Så vill ni höra om Kapten Sham jonglera med eldfacklor, Mr Stefano äta svärd och Larsson visa sina tama ciruksloppor! Då är detta historien för er!
// Författaren

Yoyoyo Den nya historien del 8!!

Simon Orädd satt på ryggen på den stora Draken i Berget flygandes över landskap och hus och annat smått och gott som en guldgruva full med dvärgar, ett slott och Whiggern PJs potatisland full med övermogna potatisar som absolut inte ser ut om potatisar eftersom han gödslat dom de kärnavfall från ett Kärnkraftverk i närheten. Dom har snarare muterat och fått egna liv. Men tillbaka till Orädd på drakryggen, Orädd va snart hemma igen och Draken började fundera över om den verkligen ville flyga såhär med Simon Orädd på ryggen alldeles gratis! Nää de kunde han förstås inte göra! Så han skakade till lite! Så Simon ramlade av och flög ner mot marken! Med sitt hus rakt under sig. Aaaaahhhooooooiiiioooooooiioooo!!! Skrek han och eftersom han inte hade nån fallskärm på sig (Den hade Simon glömt hemma) Men han kom då på att han hade en ICA-kasse i fickan som han kunde plocka fram och testa använda som fallskärm! Så han vecklade ut en och hoppades på de bästa.. Men de gick inte så mycket bättre… Fast Simon hade tur och ramlade ner i Wiibergs Pool .

Lugn och trygg drog sig Orädd upp ur poolen, blöt med fortfarande vid liv kunde man se ett litet leende på hans läppar när han sakta gick hemåt. ”Nu kunde ingenting gå fel tänkte Simon” MEN där hade han minnsan fel för bakom honom dök de upp ett par vakthundar som vaktade hans poolhus när han inte va hemma. Så Simon fick springa… och han sprang……..och sprang…….och sprang……. SkUTT över muren! Som dessvärre va för hög… så han trilla ner, men  än va inte hundarna ikapp!  Så Simon samlade sina sista krafter för ett hopp a la Stefan Holm.. och SKUTTA och han va ÖVER!! Trillade ner på andra sidan rullade runt och tog sig upp på benen.. HELT OSKADD!

Men nu kanske ni undrar varför hundarna inte anföll??  Joo de hände en lite olycka i Simons byxor under fallet och dom kände sig inte så sugna på att bita honom just där! Och skonade därför Simon denna gång.

Men nu stog Simon på sin infart! Hemma och Reda för allt som väntar!

Fortsättning Följer


YOYOYO Den nya historien del 7

Fajten mellan Lurtz och Kapten Sham tog nu sin början, och Lurtz fick givetvis ett stort övertag eftersom han kunde slåss och hade ett svärd till skillnad mot Kapten Sham. Som alltid använder ett träben och för de mesta även förlorade bataljerna mot sina motståndare, men den här gången hade inte Kapten Sham tänkt genomlida ett nytt nederlag. För han hade ett ess i rockärmen..

 

-Den här gången tänker jag inte förlora!! sa Kapen Sham högt!

Innan han fick ett slag på pungen och föll ihop ner på marken.... Kapten Sham svimmade och drömde sig nu bort till ett skepp i en annan tid! Titanic!

 

Det stora eleganta skeppet som en dag skulle krocka med ett isberg, Kapten Sham såg sig själv som en 10 år yngre man här.. Kapten Sham sammarbetade med en äldre släkting till Wiberg, nämligen Don Wibergo Maffiaboss.. han hade utfört vissa arbeten åt honom samtidigt som Don Wibergos gorillor letade upp Gösta som var på vift. Men dom hittade inte den pojken eftersom han var tillbaka i resturangen där Frank Drebin, Nordberg och David Hasselhoff satt lungt och nu åt tårta..

 

Kapten Sham däremot sprang runt i hela båten och letade efter Gösta utan att komma på att han kunde vara i resturangen.. Då fick Kapten Sham den briljanta ideen att han skulle köra skeppet, han sprang upp till kommandobryggan sköt en sömnpil i röven på förste styrman och tog över skeppet!

Nu sjungandes på ”Jag är en glad sjöman” visan såg han inte vart han styrde utan körde rakt in i (JA ni vet vad) ett isberg! Kanske getingen som surrade runt hans huvud också påverkade. Och båten började sjunka.. en massa vakten började jaga honom och han återfann sina vännen innan dom allihop hoppade i havet. Ja på båten kunde dom ju inte vara kvar, men det hela tajmades så bra att dom lyckades landa rakt på Kapen Nemos undervattensbåt.

 

Drömmen började nu avta och Kapten Sham vaknade till liv.. Han hade förlorat fajten mot Lurtz men expeditionen var nu framme vid berget där dom nu letade efter ingången..

 

Mr Stefano hittade en MYCKET stor dörr som tyvärr var låst.. men det fanns en ringklocka! Han ringde på den och draken öppnade... men en eldpust senare så sprang Mr Stefano runt med eld i baken skrikandes!

 

Simon Orädd började nu tröttna på expeditionen eftersom han var så sugen på att lära upp McLovin att han tog fram sin Rambokniv slet av sig tröjan, klistrade dit fejkmusklerna och klättrade upp för berget, in genom ett hål och landade rankt på drakens rygg.. en mycket smartare idee än Mr Stefanos om att dom skulle klä ut sig till flickscouter och sälja kakor

 

 

nu var de bara flygturen hem kvar då

 

 

fortsättning följer


YOYOYO den nya historien del 6

Påväg till berget långt borta där Draken i berget fanns gick våra vänner på en stig.. en mycket smal stig genom en djungel. Kapten Sham ledde gruppen följt av Mr Stefano och Simon Orädd, han hade en jättelik machette som han slog av buskar å grenar.. Ja allt som kom ivägen.. även en stor sten men då började han förstås att skaka en massa! Sådär så att träbenet lossnade och flög iväg rätt på en bikupa! Då började förstås en hel del bin strömma ut och jaga Kapten Sham som skrek ”BIIN JAG HATAR BIN!” och hoppade fram genom skogen snabbare än nån annan! Och på endast ett ben! Nu var de ju så att han råkade hugga av svansen på ett lejon som låg och vilade också.. Som hoppade upp och bet tag i Kapten Shams arm och drog med han in i djungeln..

 

Så nu var dom endast 3 stycken kvar i expeditionen som bestod av dessa råbarkade heroes, Mr Stefano satt och mjölkade en banan samtidigt som Simon höll på att lära sin son Gösta att vika ett pappersflygplan.. Simon böjde fel och böjde rätt och tills sist så blev han så arg så han bara rullade ihop papperet till en boll och kastade iväg de långt in i djungeln.. Det började skymma och det var dags att sova.. Simon övertalade dom andra om att det var han som skulle hålla vakt medans dom andra sov.. han hade ju trots allt varit i Vietnam.. och var den manligaste av alla män här på jorden och jobbade därför på posten..

 

Efter 3 timmar började han höra ljud innefrån skogen.. det var nåt som närmade sig med stora steg.. Simon började nu känna sig lite rädd och höll för ögonen för att inte se vad de va som närmade sig.. då hörde han ett skrik eller rop ”ÅÅÅÅÅÅÅ HEEEEEEJ” och så landade Kapten Sham plötsligt brevid honom.. och framför honom stog en elefant! Men inte vilken elefant som helst, den hade ju en korg på ryggen och där satt Wiberg, Simon K och Whiggern Pj som var ute på noshörningsjakt.. och nu hade dom skjutit lejonet (Wiberg hade gjort en elegant lejonmössa som hade hade på huvudet) och räddat Kapten Sham. Och brevid elefanten stog Wiibergs killer-tjänare Lurtz (ni vet han från Sagan om ringen) som nyss hade kapat huvudet av ett par stackars myror som han nu åt upp.

 

-Tänk att jag alltid ska behöva rädda er. Sa Wiberg

-Harr Harr jag behöver ingen räddning, jag klarar mig själv. Sa Kapten Sham (som hade en mycket smart plan som gick ut på att han skulle härma parningslätet på en galen bisonoxe och locka dit en flock som skulle springa över lejonet

- Det är ett under att du inte är inspärrad på dårhus. Sa då Wiberg till Kapten Sham

 

Det gjode Kapten Sham riktigt förbannad och han bad snabbt Gösta att tälja honom ett nytt träben så han kunde gå till attack och 3 sekunder senare va träbenet klart och Kapten Sham skulle nu utkämpa en fajt mot Lurtz. Träben mot svärd. Man mot Uruk-hai.. för att stötta sin kämpe så satt både Wiberg och Pj the Whigger och sa ”Uruk-hai Uruk-hai” i kör, samtidig som Simon K tog sig en drink i Wibergs barskåp som fanns där uppe i korgen och lutade sig tillbaka..

 

Spänning är olidlig!!

 

Fortsättning Följer

 


YOYOYO den nya historien del 5

Simon Orädd var nu påväg hem till sitt lilla hus på prärien! Ojj fel historia! Så vi börjar om!

Simon Orädd var nu påväg hem till sitt hus.. han vandrade och vandrade, likt hoberna i sagan om ringen filmerna.. ja riktigt så långt skulle han inte gå, men det gick segt nu.. Simon hade sendrag i båda benen och rörde sig likt en handikappad sköldpadda.. och han som skulle hjälpa McLovin!!!

Simon tänkte och tänkte... tänk...tänk....tänk.... Å då fick han en briljant IDE! Han skulle flyga hem på en drakrygg.. för nånstans i bergen fanns de drakar! De visste Simon.. han behövde bara hjälp att hitta dom! Så han tog upp sin Supertelefon som nu funkat i 30 år (en siemens) och ringde Mr Stefano som svarade efter 45 signaler eftersom han inte ville verka så desperat..

-Mr Stefano mjölkar allt svarade han.

-Mr Stefano min gaaamla vän sa Simon

-Neeej.. Simon jag tänker inte mjölka din maskfarm en gång till! Jag fick sjukskriva mig i 3 veckor efter de! Sa Mr Stefano (joo Simon gillade ett glas maskmjölk på morgonen innan postrundan)

- Mr Stefano! Jag vill hitta draken i berget! För ja behöver flyga på dess rygg.. och BARA du! Kan leda mig.. Sa Simon.. (han hade faktiskt redan fått nobben av bland annat Indiana Jones innan han vände sig till Mr Stefano)

-Drake! I berget! Jag skaffar genast ihop ett manskap för denna resa! Sa Mr Stefano och lade på luren....

Simon funderade.. ”Mr Stefano sa ju inte vart vi skulle träffas?!?” MEN just då damp de ner ett SMS i Simons mobil från Mr Stefano med texten: STORA STENEN OM 5 MIN.. så det var alltså där dom skulle träffas.. 2 meter ifrån där Simon stog.. då var de lungt.. Mr Stefano var den enda människa dom Simon visste kunde smsa med en backelit telefon

tiden gick.... och POFF så hade 5 minuter gått! Och Simon vände sig om och kollade på stenen! Då hade Mr Stefano mycket riktigt samlat sitt Crew med hårda äventyrande hårdingar som skulle hjälpa dom att hitta draken i berget så att Simon kunde flyga hem till huset och lära McLovin att bli en man..

The Crew bestod av dessa Råbarkade Heroes:

Simon Orädd: Mannen som ska flyga på draken

Mr Stefano: Vägvisare och Allmjölkare

Kapten Sham: Fiskare och vän till Mr Stefano som alltid deltog i Mr Stefanos äventyr

Gösta Orädd: Nån måste ju tälja nya träben åt Kapten Sham om det skulle hända nåt

Gysha: Den muterade lerhögen

och

Billy-Bob: Hillbillie gubbe med ett skjutglatt gevär!

Alla stog där redo för de obligatoriska fotot! Men började snart bråka om vem som skulle ta de! Gysha sprutade lera i Simons mun! Blabb blaabb! Hörde man därifrån, Kapten Sham drog fram träbenet! Billy-bob började skjuta! Och en stor FaJt utbröt! Där de slutade med att varken Gysha eller Billy-Bob kunde följa med på resan.. Den ena blev förstenad av Kaptens Shams lilla hårtork med extrem värme! Och den andra sköt sig själv i båda fötterna...

Som tur va så hoppade apan Larsson fram ur skogen och kunde ta bilden! Innan fajt två utbröt!

Fortsättning följer


YOYOYO den nya historien del 4

Whig gern Pj och Simon K satte sig i Simons stora bekväma soffa och gjorde så att dom kände sig hemma, K började käka chips och PJ hittade en gammal pizza under soffan som han började äta på. MEN vänta NU! vad gjorde en gammal möggelpizza under Simons soffa?? I hans välstädade hus?? Det var nåt som inte stog rätt till! Så Simon tog dammsugaren och körde in den under soffan å där kom pizzor hamburgare och colaburkar flygandes in i dammsugaren tills det blev stopp och hela skiten var påväg att explodera!!! Simon K och PJ gömde sig medans Simon inte hann undan innan den stora smällen kom.

KABO NGBANGDINGDONGSONGPAAAAAAAAAAAAANG!

nu låg det ju matrester överallt i Simons hus... även på Simon som fortfarande stog upp.. då ringde det på dörren! -NEeeeeej McLovin är här!!!!!! sa Simon högt, JAG måste städa!!

- 96;hhhh så farligt är de ju inte sa PJ..

-Joo det är det! men om man jämför med din träkojja så är det här ju ingenting sa Simon

-PJJ vi drar över till Wiberg så får Simon lära McLovin hur man är en man sa K

S 29; Simon K och PJ smög skrattandes ut genom fönstret och råkade då landa landa rätt i en myrstack!!

AAAA AAAAHHHHH!!!! MYROR!! Dom är överallt!! Skrek Simon K som lyckades rulla undan! Men vad hände med PJ?? Jo myrorna hade tagit honom och höll nu på att pressa ner honom i myrstacken.. det gick lite trögt och när man bara såg PJs fötter så kom Wiberg ut med eldkastare och skrek ”GRILLDAGS” och skrattade lite galet, precis sådär som galna människor skrattar. Och jag kan lova att myrstacken började brinna och nu sprang både PJ och myror runt brinnandes och rullade sig i gräset

Simo n Orädd som just nu höll på att lära McLovin hur man skurar toaletter kände att det luktade brännt och gick ut för att kolla och just då råkade Wiberg vifta till med eldkastaren så att Simon Orädd cooola Arbraham Lincoln hatt (en så där hög ni vet) började att brinna och Simon tänkte ”vatten! Måste hitta vatten!!! Eller kall glass för att skapa hjärnfrysning! För just nu så smälter den! Simon sprang och sprang och sprang likt Forrest Gump ända ner till sjön där han återigen hoppade i och elden slocknade! Men den här gången var Simon faktiskt förberedd med en uppblåsbar ring runt midjan, så nu flöt han runt och väntade på hjälp…. Det dröjde dagar…. Det dröjde veckor… det dröjde månader… det dröjde år… nääää det dröjde faktiskt bara 5 minuter och sen var Simon inne på land igen tack vare Kapten Shams oförmåga att fiska, han träffade nämligen Simons ring med en krok och ett stort hål uppstod! Och med ett stort fisande ljud tog sig Simon tillbaka till land, ”Dags att lära upp McLovin” tänkte Simon samtidigt som han gick hem…

Fort sättning följer


Yoyoyo Den nya Historien del 3

Äntligen var Simon hemma igen efter en kvart sittandes på Greve Olafs flakmoppe (ni vet den där långsamma saken eller ska vi kalla den för vrålåket:P) 
JAG ÄR HEMMA!!! hojtade Simon när han kom in i huset och SLÄNGDE igen dörren! men Simons dotter Rachel var inte hemma! Nä för hon var ju på skolan! 
Men det fanns andra i närheten som hörde Simon hojta, nämligen hans granne Wiberg som hoppade ut genom ett av sina fönster och sprang över till Simon Orädd. 
- Vad håller du på med!!! här försöker jag sova! också väcker du mig!! pisk å smörj ska du ha sa Wiberg som ropade på Yrgel och Knut hans två stora muskelberg.
-Plåga honom i ett par timmar! eller jaaa (Wiberg kom nu på att han behövde hjälp att flytta sin 200 tums tv om 5 minuter) hmm... ett kalsongryck får duga! 
-NEEEJ neeeej nåååd! Simon bönade och bad när muskelbergen tog tag i hans kallingar och ryckte! ni vill inte veta hur det kändes! Smärtan varade som tur var bara i 10 sekunder då kalsongerna gick sönder och Simon föll ner på golvet. 
-Aaaaj var det enda han sa medans Wiberg och muskelbergen lämnade huset....

Simon låg på golvet i ungefär en timme utav smärtorna och kom då på att han kunde passa på att ge sin dotters framtida man ( enligt honom själv) ett par lektioner i manlighet. Så Simon tog återigen upp sin telefon och ringde! till vem då?? Larsson?? David Hasselhoff?? Matt Damon??? nää han ringde till McLovin!

-McLovin gamle gosse! kom genast hem till mig! så ska jag lära dig hur man blir en man! med hjälp av låten Macho Man och gröööt! en dag ska vi lyckas övertyga min dotter att hon gilla dig! (och Simon och McLovin blir som Mel Gibson och Danny Glover) 
- Chikka Chikka ya yeah! jag kommer sa McLovin, 

Nöjd och glad tryckte Simon på den röda luren, nu kunde inget förstöra hans dag!............................. MEN! just då så plingade det på dörren och en främling klev in! eller jag menade faktiskt två främligar! Whiggern Pj som in med sina Hiphop kläder och med en stor klocka i ett halsband på sig och JAG! (författaren) Mr Simon K mer känd som MR K i den här historien från och med nu. Dom hade kommit dit en en stor amerikansk bil och skulle nu börja röja runt i Simons välstädade hus... 

Fortsättning följer!

Yoyoyo Den nya Historien del 3

Äntligen var Simon hemma igen efter en kvart sittandes på Greve Olafs flakmoppe (ni vet den där långsamma saken eller ska vi kalla den för vrålåket:P) 
JAG ÄR HEMMA!!! hojtade Simon när han kom in i huset och SLÄNGDE igen dörren! men Simons dotter Rachel var inte hemma! Nä för hon var ju på skolan! 
Men det fanns andra i närheten som hörde Simon hojta, nämligen hans granne Wiberg som hoppade ut genom ett av sina fönster och sprang över till Simon Orädd. 
- Vad håller du på med!!! här försöker jag sova! också väcker du mig!! pisk å smörj ska du ha sa Wiberg som ropade på Yrgel och Knut hans två stora muskelberg.
-Plåga honom i ett par timmar! eller jaaa (Wiberg kom nu på att han behövde hjälp att flytta sin 200 tums tv om 5 minuter) hmm... ett kalsongryck får duga! 
-NEEEJ neeeej nåååd! Simon bönade och bad när muskelbergen tog tag i hans kallingar och ryckte! ni vill inte veta hur det kändes! Smärtan varade som tur var bara i 10 sekunder då kalsongerna gick sönder och Simon föll ner på golvet. 
-Aaaaj var det enda han sa medans Wiberg och muskelbergen lämnade huset....

Simon låg på golvet i ungefär en timme utav smärtorna och kom då på att han kunde passa på att ge sin dotters framtida man ( enligt honom själv) ett par lektioner i manlighet. Så Simon tog återigen upp sin telefon och ringde! till vem då?? Larsson?? David Hasselhoff?? Matt Damon??? nää han ringde till McLovin!

-McLovin gamle gosse! kom genast hem till mig! så ska jag lära dig hur man blir en man! med hjälp av låten Macho Man och gröööt! en dag ska vi lyckas övertyga min dotter att hon gilla dig! (och Simon och McLovin blir som Mel Gibson och Danny Glover) 
- Chikka Chikka ya yeah! jag kommer sa McLovin, 

Nöjd och glad tryckte Simon på den röda luren, nu kunde inget förstöra hans dag!............................. MEN! just då så plingade det på dörren och en främling klev in! eller jag menade faktiskt två främligar! Whiggern Pj som in med sina Hiphop kläder och med en stor klocka i ett halsband på sig och JAG! (författaren) Mr Simon K mer känd som MR K i den här historien från och med nu. Dom hade kommit dit en en stor amerikansk bil och skulle nu börja röja runt i Simons välstädade hus... 

Fortsättning följer!

Yoyoyo Den nya Historien del 2

Simon Orädd låg nu nere i det blå blöta vattnet! och visste att han inte kunde simma för han hade ju varit med om det här förut (se början på yoyoyo del 1-5)
Han låg nu där på botten och funderade om han en dag skulle bli räddad för att luften höll på att ta slut.
-Jag undrar om jag en dag ska bli räddad för att luften håller på att ta slut. tänkte Simon
och den här gången behövde han faktiskt inte vänta lika länge på hjälp eftersom det åkte förbi en fiskebåt med ett stort när som Simon genast trasslade in sig i! Först ett par varv å vänster och sen ett par åt höger innan han började sprattla runt som en riktig mört och satt ordentligt fast. Fiskebåten började hala in nätet och fiskarna blev väldigt förvånade när Simons huvud dök upp där och sa "HEJ! åker ni ofta förbi här??" (Simon hade fördomar om att de flesta sjömännen var gay så han började allt med en raggningsreplik, inte för att han försökte ragga på dom men ändå) Fiskarna kollade lite snett på Simon och la han i en tunna som de kastade tillbaka i sjön och Simon tänkte -Så var det dags igen!, men denna gång så flöt han faktiskt omkring tills han blev uppfångad utav Kapten Shams lilla fiskejolle.
-Harr Harr! En till ful fisk! ser rätt så stor ut! det blir mycket pengar till mig! sa Kapten Sham högt för sig själv, medans Simon försvarade sig med orden
-kapten Sham ditt gamla pucko! Det är jag Simon Orädd! vars son du nästan adopterade i den förra historien! Släpp mig fri och du ska bli rikligt belönad, sa Simon och skramlade till med de tre 50 öringarna han hade i fickan.
-Hmm intressant! Jaa en fisk är du då inte! kanske en sjöko men inte en fisk! "Med dom där pengarna så kanske jag kan bärga Titanic och göra henne till min! Större fiskebåt kan ingen ha skådat!" tänkte Kapten Sham sen och gned sina händer emot varandra.

Kapten Sham beslutade sig genast för att ta emot pengarna och kasta Simon i land. Utan postcykel så tog Simon upp sin mobiltelefon (en siemens, hans gamla trotjänare från förra historien som otroligt nog överlevde undervattensturen) och funderade på vem han skulle ringa till.. hmmm.. kanske gösta men han har väl inte tid nu när jobbet tar all hans tid, eller kanske elton men han har ju börjat bli lite väl närgången den senaste tiden och MacGyver är det bara att glömma eftersom Simon spillde hallondricka i hans hår för två veckor sen och han blev inte så glad över det. Så Simon knappade in nummret till Greve Olaf! 

- Greve Olaf här, sa rösten i telefonen
- ja det är Simon Orädd som ringer! jag är fast vid sjön untanför Kapten Shams husvagn, kan du hämta mig?? 
-Självklart! sa greve Olaf, - jag tar vrålåket! vi syns snart! 
och konverationen var över.. 

Simon tänkte sig nu Greve Olaf farande i en sprillans ny Lamborgini, farandes fram i en sådär 300 km/h och det började väldigt bra för en exakt sån bil kom och blåste förbi Simon men det var inte Greve Olaf utan Simon Orädds bittre granne Wiberg som givetvis inte ville ge Simon skjuts. Men Simon tänkte att Greve Olaf borde komma snart eftersom han bara bor 10 minuter därifrån minuterna gick och snart hörde Simon ett motorljud.... ett par minuter till gick och Greve Olaf dök upp på sin flakmoppe!! "Vilket vrålåk tänkte Simon, Suck" 

-hoppa på och håll i dig för nu jävlar kommer det att gå undan! sa greve Olaf till Simon och en resa som normalt tar 5 minuter tog nu en kvart! 

Vill ni träffa fler av Yoyoyos karaktärer och läsa den spännande fortsättningen!! Se nästa del!!

Yoyoyo Den nya historien!!

I vänta på att den gamla historien ska avslutas så påbörjas nu en helt ny Yoyoyohistoria med en lite annan vändning än den andra! Nya personer kommer att dyka upp och en del utav de gamla kommer att försvinna! Det har ju tagit sån lång tid för mig med den gamla så nu kommer en helt ny!!

En ny dag börjar och fåglar kvittrar utanför Kapten Shams köksfönster på den gamla husvagnen, som han för övrigt bor i nu för tiden. Den ser inte bra ut med är samtidigt inte allt för risig heller, den lille pojken Gösta Orädd har ju varit här och lagat (har man täljt 375 träben så kan man!) en del saker som: Den trasiga toaletten som ni inte vill veta vad det sprutade ut ur! det stora hålet i taket som gjorde husvagnen till en swimmingpool! (inte kapten sham emot, eftersom han nu inte behövde gå ut ur husvagnen när han skulle jobba, han kunde ju fiska upp ett par gamla fiskpinnar från frysen istället, Vad nu Mr Stefano skulle sagt om det??) Jaaa och låt mig inte glömma att berätta att det fanns vissa defekta el-fel i husvagnen också, det funkade ju med poolen där inne ett tag men sen när Kapten Sham skulle kolla på tv så gick allt på tok! Vattnet blev strömledande!! och kapten Sham fick en chock kan man säga! Men tillbaka till historien! 

Fåglarna kvittrade och Kapten Sham satt i köket i sin husvagn när en ekorre plötsligt sprang in genom hans köksfönster och satte sig på hans huvud.
-Hmmm... Grrrrr... Harrrrr... Harrrr... sa Kapten Sham som började bli allt mer irreterad utav att ekorren satt och åt kottar på han huvud. han letade upp sitt harpungevär och tog sikte mot sig själv, men sikten var ju så dålig så han tog och kollade i en spegel för att se att han siktade rätt på ekorren, 
-Harrr...Harrrrr! Nu jävlar!!! sa Kapten Sham och avfyrade Harpunen som förstås missade ekorren och flög ut genom fönstret och träffade framdäcket på Simon Orädds postcykel!

PANG!! å däcket var punkterat och Simon flög iväg en 20-25 meter och landande i närheten av ett jordgetingbo! 
AAAAAAAAAAHHHRRRRRGGG!!!! SKIIIITT!!! AJJJJJJ! NEEEJJ NEEEJ! INTE DÄR!  INTE DÄR! efter väldigt många stick så kom Simon på att han kunde springa och hoppa i sjön för att slippa getingarna (vilken snilleblixt)  Simon hoppade ut för en klippa och ner i det djupa vattnet! (kommer ni ihåg om Simon kunde simma?? Nää han kunde ju inte det!)  Men kom halvvägs ner på att han inte kunde simma! -
INTE IGEEEEN!!!! skrek han då högt! och föll ner i det stora blå!

Vad skulle han nu göra?? han var ju tillbaka i det blå där han en gång varit och Finns David Hasselhoff i närheten och kan rädda honom?? (näää just ja han kunde ju inte heller simma) Finns det någon som kan rädda honom?? 

Svaren finns i Nästa YoYoYo!!  60; 


Då var första delen avklarad! här följer lite info om vissa personer i den nya serien!

Historien utspelar sig ute på landsbygen i byn ja vaddå??  vad ska den heta?? har ni nåt tips!! Skriv gärna det i kommentarerna!

Kapten Sham= Behöver han en närmare beskrivning??
Simon Orädd= Delar ut posten i byn, bor i ett stort hus tillsammans med sin tonårsdotter (vart hon kommer ifrån får ni veta sen!) Kanske dyker det upp en kvinna också
Rachel= Simon Orädds Amerikanska dotter, jaa en närmare presention kommer senare
Wiberg= Simon Orädds granne och rival, nu nyrik
Gösta Orädd= Har nu lämnat boet och står på egna ben!
Fröken Fia= Wibergs hembiträde som helst inte jobbar med hushållssysslorna
Dan-olov= Wibergs vaktmästare (ja nu dök han upp igen!! det trodde ni inte va??)
Mr Simon K= jaa nu är jag med här!! fortfarande ungkarl:P har ännu inte slagit sig till ro som hans kompisar Wiberg och Simon Orädd vill,

det var ett par stycken! men en del andra gamla favoriter och nya karaktärer kommer också att medverka som: Mr Stefano, Greve Olaf, Larsson, David Hasselhoff, några nya kvinnliga karaktärer och udda personer där i byn!! å lite kompisar å sånt! :P 

Ses i nästa del!

Om

Min profilbild

Simon

Varför finns inte Kälarne som stad:P

RSS 2.0