Fantasyhistorien del 1

En häst red snabbt in på borggården och en man klev av hästen och sprang in i den stora tronsalen, han hade nyheter med sig, STORA NYHETER, Ja dom var faktiskt så stora att de krävdes tio man för att bära in dom i slottet. Men när dom väl var på plats så kunde den äldste börja läsa.. Han harklade sig.. han harklade sig igen.. innan han tog ett djupt andetag och började läsa... SAGAN OM IDIOTERNA FRÅN HÅLAN... Jaa vilka va dessa idioter? och vad är egentligen en håla? Ja dessa mysterier kommer sakta men säkert redas ut och tids nog kommer ni få veta.. Kung Wiberg satt på sin tron och njöt av en fin årgångscola samtidigt som han bröt ut i ilska!! "AAAAAAAARRRRRRGH" han hade nämligen förlorat en av sina kära guldgruvor till rebellerna från norr.. Han hade dessutom haft många motgångar senaste tiden.. Han råkade halshugga pizzabagaren utan att inse konsekvenserna med de då ingen annan i hela kungariket kunde baka Capriciosa...  Jaaa nu var de stekta fläsket verkligen kokt eller va de kokta fläsket stekt? när den kunglige hovnarren Whiggern PJ inte ens kunde få han glad. Trots sina försök att dra skämt om enkla bönder och jättar. Nää de va verkligen ingen bra morgon! Wiberg steg upp och gick mot slottstornet där den gamla GALNA damen Madam Fia bodde. Hon kunde visst trolla och äta en och en annan groda.
VÄLKOMMEN! sa madam Fia med en sån där läskigt kuslig röst..
Åh du store madam! Jag behöver din hjälp. Sa Wiberg
Du vet att de kostar! sa Fia då med en lite läskig blick
Jag kan betala, de vet du sa Wiberg men drog sig även till tanke att Fia endast brukar acceptera en del konstiga betalningar som 1000 flugvingar, en rosa ponny och ett öga från en enhörning. Men den här dagen hade Fia andra ideér!
GE MIG EN MUNK! och inte vilken munk som helst! Utan Pastor Munkman Simon Orädd! Jag har planer för den mannen! och i utbyte ska jag ge dig Orcher!
De ska ordnas! Sa Wiberg, som helst inte ville va i närheten när Madam satte sina klor i munken.
Vi har en deal! sa Fia och dom båda skrattade sådär elakt som bara elaka personer kan göra! tills Fias löständer ramla... Men inte sluta dom skratta för de! Då skrattade Wiberg, Madam Fia och tänderna. HAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAH!
Wiiberg lämnade sedan Madan Fias torn för att ringa till sin gode vän Saruman med sin burktelefon (Ni vet en sån där telefon där man pratar i en burk med en lina till den man pratar med) Han sa sedan till Saruman att leta upp Munkman Orädd och att han ska föra honom till Wibergs stora slott!

I en anna del av kungariket odlade denne Orädd Munkman sina tomater och höll samtidigt på att bli paranoid av alla fåglar som flög omkring och förstörde för honom! -GUD! VARFÖR! HÖR MIN BÖN!! och just då stegade en man in på klostret  med en minifläkt! De va Kapten Sham! Munkman Orädd jag kan fixa biffen! och så starta han minifläkten och sprang runt i grönsakslandet! och javisst! de flög tomater, gurkor och pumpor ÖVERALLT och även fågelfjädrar! När han gick loss med fläkten och tillsist när de va färdigt så låg allt där i en enda stor gegga!
FIXAT! Hojjtade Kapten Sham medans Pastor Munkman Orädd grät förtvivlat.. Hans dröm om att bli vegetarian hade ännu en gång krossats!...

Fortsättning Följer

RSS 2.0